Pages - Menu

úterý 7. března 2017

Magnesia Litera 2017 - nominace

Knižní ceny Magnesia Litera dnes zveřejnily nominace pro svůj v pořadí již 16. ročník. Celkem přišlo na 352 přihlášek ze 134 českých nakladatelství a o vítězích v jednotlivých kategoriích bude rozhodnuto 4. dubna na Nové scéně Národního divadla. Od 20:20 bude tento slavnostní večer v přímém přenosu vysílat ČT Art.

Nominace byly zveřejněny v kategoriích – Litera za prózu, poezii, knihu pro děti, naučnou literaturu, nakladatelský čin, překladovou knihu, publicistiku a DILIA Litera pro objev roku. V kategorii Magnesia blog roku bylo nominováno šest blogů, které vybrala tříčlenná odborná porota. O vítězi rozhodnou sami čtenáři. Stejně jako v kategorii Kosmas cena čtenářů, kde mohou čtenáři napsat, která kniha z původní české prózy, poezie nebo knih pro děti se jim pro rok 2016 líbila nejvíc. 

O hlavní ceně Magnesia Litera – Kniha roku a také o nadžánrové kategorii DILIA Litera pro objev roku bude rozhodovat třísetčlenný sbor hlasujících z knižní branže. O nominacích a vítězích jednotlivých kategorií rozhodnou odborné pětičlenné poroty. Nominovaní autoři představí své knihy na čtyřech veřejných, zdarma přístupných autorských čteních, která budou probíhat v Knihovně Václava Havla během března (přesně termíny dosud nebyly zveřejněny). 

Přehled nominovaných a podrobné informace o cenách najdete na stránkách Magnesia Litera zde. Určitě nezapomeňte hlasovat v kategorii Kosmas cena čtenářů. Rok 2016 byl poměrně plodný na kvalitní české knihy a třeba i díky vám vyhraje zrovna ta vaše oblíbená. 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat