Pages - Menu

pondělí 30. ledna 2017

Ediční plán 2017 - nakladatelství Omega

Nakladatelství Knihy OMEGA vzniklo jako reakce na poptávku zákazníků po klasické literatuře českých i zahraničních autorů v novém kabátě. Jejich knižní produkce se zaměřuje na vydávání úplných edičních řad autorů, které najdete nejen na seznamech povinné školní literatury, ale také na seznamech must have každého správného čtenáře. S úspěšným působením na trhu se portfolio nakladatelství rozrostlo i o knihy, které zaznamenaly celosvětový ohlas, od beletrie, přes kuchařky až po příručky o osobnostním rozvoji. Nakladatelství ročně vydá přes 100 staro/nových titulů, které dost často poznáte podle velmi povedené obálky.
 
Celý ediční plán na jaro 2017 najdete zde

Hojně recenzovaný a od počátku roku velmi propagovaný je román Julie Heaberlin Černooké Zuzany. O dívce, která se jako šestnáctiletá probudila uprostřed lidských ostatků, aniž by tušila, jak se tam dostala. O dvacet let později její trauma znovu ožívá a zdá se, že nic není tak, jak si původně myslela. Jedná se o psychologický thriller, který slibuje napětí až do konce. Hodnocení na Databázi knih se pohybuje nad 80%, což zní docela slibně. Malá ochutnávka tu

Velice zajímavě vypadá i Zpívá, zpívá, každý pták od Evie Wyld. Hlavní hrdinka Jake žije sama na opuštěném statku, kde je jen ona, divoký pes a stádo ovcí. Jejich samotu však každý pár dnů naruší něco, co trhá ovce. Může to být takřka cokoli. Nebo spíš kdokoli? Jak si s hrozbou Jake poradí? Za mě rozhodně zajímavější námět než protěžované Černooké Zuzany. Potěší i rozsah knížky, který se jen lehce přehoupl přes dvě stě stran. Vypadá to jako zajímavá jednohubka, nemyslíte?

Na duben si pro nás nakladatelství připravilo možná jeden z  nejzajímavějších knižních námětů roku, knihu Historie včel od Maji Lunde. Román se skládá ze třech příběhů, v rovině minulosti a současnosti pracuje s důležitostí práce včel v lidské společnosti a v rovině alternativní budoucnosti se zabývá otázkou, co by se stalo, kdyby včely vyhynuly. Časové rozpětí knihy i její zeměpisné určení je nesmírné – od poloviny 19. století v Anglii, přes současnost v Americe, až po budoucí Čínu se všechny tři linky navzájem prolínají a setkávají. Tuhle knihu si rozhodně nechci nechat ujít! Může to dopadnout všelijak (příběh i zpracování).

Z literatury faktu mě nejvíc zaujala Stručná historie neřesti Roberta Evanse o tom, jak zlozvyky budovaly civilizace. Vychází opět v dubnu (dubnová žeň, stejně jako u JOTY). Pro milovníky perliček z dějepisu a zaručeně pravdivých historek nutnost. Na závěr stojí za zmínku i Zentangle: pracovní kniha od Jane Mabaix, která vyjde v březnu. Vedle omalovánek pro dospělé je zentangle jednou z dalších relaxačních výtvarných metod. Doposud jsem o ničem takovém neslyšela a jako výtvarného analfabeta mě zajímá každá technika, která se tváří, že naučí „kreslit“ i totální nemehlo jako jsem já.

Žádné komentáře:

Okomentovat