Pages - Menu

pondělí 27. února 2017

BŘEZEN – za knihami se slezem

Březen je tradičně měsíc knihy a čtenářů. Jak se tahle patálie přihodila, si můžete přečíst v jednom ze starších článků tady. Co je však nejdůležitější, čeká nás spousta knižních akcí, které se s tímhle svátkem psaného slova pojí, a kterými si březen zpříjemníme.
Již čtvrtý ročník festivalu knih, který bude celý měsíc přinášet zajímavé akce – autogramiády, besedy, či rozhovory s populárními, nejen českými spisovateli.  Letošní ročník je plný zvučných jmen – od Miloslava Stingla, přes Zdeňka Svěráka a Vlastimila Vondrušku, až po kuchařskou zahraniční star, blogerku Ellu Woodward.
KDY: od 1. 3. do 31. 3. 2017
KDE: Obchodní centrum Letňany

Peněženku provětráte 16. března, to nás totiž čeká Velký knižní čtvrtek. Nyní už každoroční akce, kdy vybraní nakladatelé spojí své síly a v jeden den vydají patnáct horkých novinek. Z původní myšlenky propojit nakladatele a podpořit prodej knih se stala populární knižní akce, která se koná pravidelně na jaře a na podzim. Zajímavý je i doprovodný program, který v Praze a v Brně hostí autory vybraných publikací, pořádá s nimi besedy a autogramiády. A na jaké knihy se letos můžeme těšit? Na to se mrkněte sem.
KDY: od 16. 3. 2017
KDE: ve všech dobrých knihkupectvích

25. března si můžete zajet do knižního skladu v Jenči (vesnice kousek za Prahou, výborně dostupná vlakem z Masarykova nádraží), koná se tam výprodej skladových zásob pražské Městské knihovny. Za jednotnou cenu 20,-/kus pořídíte vyřazené kousky z knižního fondu. A že je z čeho vybírat! Akce se koná pravidelně čtyřikrát do roka a je o ní mezi čtenáři velký zájem. Jen doporučuji přivstat si, ať vám ty nejlepší kousky nevyfouknou ranní ptáčata.  A obrnit se trpělivostí, mezi množstvím lidí a šířkou uliček mezi knihovními regály bohužel nefunguje přímá úměra.
KDY: 25. 3. 2017 od 9.00 do 17.00
KDE: skladový areál Jeneč u Prahy, brána Zahradní 105

Žádné komentáře:

Okomentovat